Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

18. januar 2010

Fyringer, III

Ifølge diverse nyhedsmedier, bliver der nu luget kraftigt ud i naturfagslærerne på landets seminarier, af den simple grund, at de lærerstuderende ikke vælger naturfag.

Det betyder, at der nu er flere seminarier hvor naturfagsundervisningen ikke udbydes, hvilken kun kan resultere i en forringelse af de kommende læreres kompetencer i at undervise i naturfag.

Klimatopmøder, klimaforandringer, darwinår, nationalparker osv. Hvor meget af det forstår folk egentlig? Hvor store dele af befolkningen er bare kastebolde og stemmekvæg, der ikke selv kan danne sig en nogenlunde kvalificeret mening om naturvidenskabelige emner?

Den seneste PISA undersøgelse viser, at et forbløffende antal danske teenagere ikke mener, naturvidenskaben er vigtig for deres hverdag. Nej selvfølgelig gør de ikke det, for de har sandsynligvis ikke fået tilstrækkelig undervisning i faget.

Dette er ikke ment som en kritik af lærerne. Jeg er sikker på, I gør det så godt I kan, med de midler I har til rådighed.

Det er for så vidt heller ikke direkte en kritik af regeringen, men der bør snart gøres noget, inden denne deroute resulterer i tilstande, det vil tage rigtigt mange år at få på sporet igen.

Jeg kan kun begræde, at der ruller en masse hoveder på biologi, geografi og geologi på KU for tiden, men folkeskolen er grundpillen i samfundet. Den mølle skal vi alle sammen igennem, så den naturfagsundervisning, der foregår der, vil for manges vedkommende, være den eneste de nogensinde får.

Det kunne man godt tænke lidt over…….

Mvh Michael


De senest indberettede arter i Naturbasen: