Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

22. januar 2010

Havørne hunde agerhøns fredningspolitik.

Havørne og det at se havørne jage er en stor naturoplevelse. I dag så jeg f.eks. 2 havørne jage gråænder ved Præstø Fjord. Muligheden for det bygger på, at der yngler ørne i området, samtidig med at ørne fra Sverige "flytter ud". Spændende. Men er det også spændende, at adgangen til flere private skove i området nærmest er spærret af hensyn til, at der yngler ørne eller at ørne måske vil yngle der og er et stort antal ar ørne ovehovedet ønskeligt for den almindelige naturbruger. Her vedhæfter jeg lige en link fra Norge med foto af en hund, der åbentbart er blevet dræbt og ædt af en ørn.

www.dagbladet.no...

Måske var det bedre, at samle kræfterne om at redde overlevelsen af mere nationale arter. Man kan f.eks. spørge sig selv, hvorfor hele områder afspærres for at sikre indførelsen af en art, der åbentbart er så følsom, at den ikke kan overleve, hvis der ikke er absolut afsondrethed, mens Danmarks nationale fugl - agerhønen får lov til at gå for lud og koldt vand med trussel om udrydelse på grund af intensiv landbrugsdrift, nedlæggelse af hegn og gærder, gødskning med gylle over yngleområder i yngleperioden og nedklipning af græsser i samme periode og umiddelbart inden kyllingerne er udvoksede. Det kan godt være, at havørne er spektaktulære fugle, der er nemme at se, når de er der, men bevarelse af diversitet og vores eksisterende nationale arter, der kan klare sig selv (hvis de ikke får gylle i hovedet i yngleperioden) må da have større prioritet.

De senest indberettede arter i Naturbasen: