Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

22. januar 2011

Vindmøller i Skjern Å Nationalpark.

Sagen om Østerild er slet ikke ovre - nu breder den sig rundt i det Vestjydske.

Ud af 125 vindmølleområder er der har været i spil til test af de prototyper, der udvikles i Østerild, er der nu syv områder tilbage. En af dem ligger i Skjern Å Nationalpark som også er i høring nu ligesom vindmølleområderne.

Område 19 ligger lige nord for og klods op af hvad der kaldes nationalparkens kerneområde. Samtidig er det det sted hvor allerflest besøgende nyder den genoprettede natur i Skjern Enge.

Borgmesteren og kommunen har selv peget på området - fordi det er det eneste sted hvor man kan placere så høje møller i kommunen - her er der natur og ingen naboer.

Miljøministeren ser ikke noget problem i at sætte vindmøller i Nationalparken. Der gælder de samme regler indenfor som udenfor og jeg kan ikke se forskellen - siger hun.

Skjern Enge har netop fået ynglende havørne og bla. i Norge har de problemer med at ørnene bliver banket ned af vingerne når de kører rundt med over 250 km/t.

I det samme område kommer besøgende hvert år, fra nær og fjern, for at se på Pomerans fugle.


De senest indberettede arter i Naturbasen: