Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

4. november 2012

Hvilke vedplanter tilhører den oprindelige natur i Danmark?

Vi har en tråd kørende om, hvorledes man skal indobse skovtræer i Naturdatabasen, her hos F&N. www.fugleognatur.dk...show_message

Det kunne se ud til, at der er stemning for, at der skal være en speciel regel for indobsning af de oprindelige, danske arter af vedplanter. Hovedsagelig skovtræer. Næppe medregnet dværgbuske som f.eks. hedelyng.

Denne specielle regel gælder så ikke for de arter af vedplanter, som i århundredernes løb er blevet indført og udplantet. Arter, som måske sidenhen er blevet fuldt naturaliserede, eller endda invasive. Men som stadig ikke er at regne på linie med de oprindeligt naturligt forekommende arter.

Som tyvstart på at opliste de oprindeligt danske arter af skovtræer, da starter jeg denne tråd som et diskussionsforum. Og begynder selv på nogle foreløbige lister over indigene arter.

Dette er ikke nogen simpel opgave. Og muligvis ikke besværet værd. For de kommende regler for indobsning af vedplanterarter vil måske ende med IKKE ar være forskellige for henholdsvis indførte og oprindelig arter.

hilsen fra HENRY

De senest indberettede arter i Naturbasen: