Forum-arkiv

 Velkommen til arkivet

Her finder du arkiverede artikler og forumtråde fra Naturbasens nu lukkede hjemmeside "Danmarks Fugle og Natur".

Du kan benytte det nye forum "Artsbestemmelse", hvis du har brug for hjælp til identifikation af dyr, planter eller svampe fundet i Danmark.

Opret ny artsbestemmelse

21. februar 2013

Fritag naturområder for skatter og afgifter

Det er oprindeligt Peder Størups forslag, som jeg synes fortjener at blive trukket frem, når vi skal diskutere ændringer med følelig gunstig effekt for naturen.

Jeg foreslår, at privat §3-områder og andre naturområde, hvor der er tinglyst plejeforanstaltninger eller der er indgået aftaler med ejeren om hensigtsmæssig naturpleje, fritages fra skatter og afgifter. Det kan kombineres med, at ejeren også accepterer offentlighedens adgang i et fornuftigt omfang, der ikke forringer naturværdierne, hvis sådan adgang ikke findes i forvejen.

Ud fra mine personlige grundholdninger - der hovedsagelig er socialistiske og ligger til venstre for midten ( i alt fald i min egen forståelse) - så er jeg imod sådan noget "skattesjov".

Men jeg er villig til at "hugge en hæl og klippe en tå", hvis det er til mærkbar gavn for naturen og biodiversiteten. Og det tror jeg er tilfældet her.

Jeg tror, det vil være noget af et Columbus-æg, når det gælder om at sikre naturværdier og også skærpe håndhævelsen af den eksisterende lovgivning.

De senest indberettede arter i Naturbasen: