Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
14. november 2018
 

Brushane (Philomachus pugnax)


>> Galleriet >> Brushane >> Sneppefugle >> Mågevadefugle >> Fugle


Foto/billede af Brushane (Philomachus pugnax)Log på og giv karakter til dette billede | Brug af dette foto | Use of this photo
Tilføj en kommentar
Kommentar fra Jesper H. Andersen d. 16-01-11 kl. 20:59

Frank, undskyld men dine billeder er uskarpe!

Du skyder med en 400 mm F5,6 på 1/60sek. (håndholdt?) på ISO100.

Hvis du går op på ISO400 burde du kunne klare 1/250 og dit kamera kan sikkert også klare ISO800 hvor du vil kunne klare 1/500.

Har dit objektiv OS kan du sikkert nøjes med 1/250.

Hilsen Jesper

  

Kommentar fra Frank Desting d. 17-01-11 kl. 09:39

Uskarpheden kan vel også skyldes, at disse Brushøns fouragerede meget tæt på, og at nærgrænsen for min 400 mm linse er omkring 3 m (?).

Hilsen

Frank

 

Kommentar fra Torben Andersen d. 17-01-11 kl. 10:03

Hej Frank, giver Jesper helt ret her.

Er fuglen indenfor dit objektivs nærgrænse, ville der, hvis du har fulgt fuglen, være et punkt der var skarpt bagved fuglen et eller andet sted. Det er der ikke, at skyde fugle med det objektiv og de indstillinger du bruger er efter min mening en umulig opgave.

Kommer fuglen indenfor nærhedsgrænsen, så undlader man at tage billeder, også for ikke at skræmme den unødvendigt.Og venter til den kommer udenfor igen eller tager sine skud inden den kommer så tæt på. Alternativt trækker sig lidt hvis det er muligt uden at skræmme fuglen.

En lukketid på 1/250 er efter min mening minimum her, specielt uden stativ, selv med OS, for fuglen bevæger sig jo også på disse skud og du er iflg. dig selv meget tæt på og jo tættere på jo hurtigere lukketid er der nødvendigt for skarpe skud uden bevægelses slør. Samtidigt kræver det også en mindre blænde for at få så meget af fuglen skarp som muligt, så derfor skal Iso op under disse lysforhold. Har kigget en del af dine skud igennem og synes det er gennemgående at de er uskarpe. Og vil anbefale dig at tage en test tur hvor du prøver med helt andre indstillinger end dem du er vant til.

Og endelig skal dit focus stå på continuerligt focus, altså at focus følger fuglen når den bevæger sig.

mvh

Torben

 

Kommentar fra Frank Desting d. 17-01-11 kl. 10:10

Ja, Ok - så må jeg nok hellere melde mig til et fotokursus, for jeg har absolut intet begreb om iso og lukkertider samt indstillinger heraf, men tak for jeres kommentarer.

Hilsen

Frank

 

Kommentar fra Anni & Peter Nielsen d. 17-01-11 kl. 10:14

Hej Frank,

jeg synes det er absolut konstriktive sager, der kommer frem ovenfor. Du burde lige bruge 5 min. på at forsøge dig frem - og tjek jo så resultaterne med det samme i displayet.

Ps. Når der står at der skal bruges mindre blænde (end her 5.6) betyder det paradoksalt, at man skal op på et højere tal (og ikke mindre). Med f.eks. en blænde 8, får du mere dybdeskarphed end med f.eks. en blænde 4.

vh/Peter

 

Kommentar fra Torben Andersen d. 17-01-11 kl. 10:23

Hej Frank

tak for svar og din ærlighed omkring dine forudkendskaber til begreberne, det forklarer jo en del. Jo det er absolut en god i de at tage på kursus, eller tage på tur sammmen med en der har styr på det. Det plejer at give en masse. En ting er teori en anden er praksis og der er mange ting at lære.

Jeg har selv 3-4 gange om året nogle fotografer med på tur af samme årsag, og håber du kan finde en i dit område.

Ellers er du velkommen som min gæst på et 3 timers kursus som jeg holder i Svendborg Fotoklub, forventelig en tisrdag aften i februar. Er sikker på fotoklubben dernede ikke vil have noget imod det, selvom det bliver et lukket arrangement.

Skriv endelig en mail hvis der er spørgsmål, synd at bruge så meget tid

på det, når det nu kan blive så meget bedre..

mvh

Torben

 

Kommentar fra Torben Andersen d. 17-01-11 kl. 10:39

Frank:

Må jeg ikke lige høre helt nøjagtigt hvad objektiv du bruger. ?

mvh

Torben

 

Kommentar fra Frank Desting d. 17-01-11 kl. 10:39

Hej alle,

Igen, tak for jeres kommentarer, jeg betvivler ikke, at i har ret i det i skriver omkring blænde, brændvidde og lukkertider osv., jeg har bare ikke - overhovedet - sat mig ind i disse ting endnu, og har så travlt med andre ting, som jeg prioriterer højere end, at få skarpe billeder.

Jeg er dog tidligere blevet rådet til de aktuelle indstillinger i overskyet vejr, men forstår nu, at det ikke er de rigtige til situationen, det er vel noget der skal reguleres hele tiden, og det har jeg nok ikke den fornødne tid til, når jeg er på fugletur.

Men måske vil jeg melde mig til et fotokursus - hvis jeg får tid - på et senere tidspunkt.

Ellers må jeg lære af dem jeg er sammen med mht indstillinger af kameraet, jeg kender et par stykker der går mere op i det med indstillinger af kamera end jeg selv.

Det bliver dog ikke i Svendborg, dér er for lang vej, men tak for tilbuddet!

Hilsen

Frank

 

Kommentar fra Frank Desting d. 17-01-11 kl. 10:43

Min linse er en CANON EF 400MM F/5.6L USM

hilsen

Frank

 

Kommentar fra Torben Andersen d. 17-01-11 kl. 10:46

Hej igen Frank.

Naturligvis.

Man må jo prioitere sin tid.

Tak for info.

mvh

Torben

 
Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondatapolitik | Translator