Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
22. juli 2019
 

Dværgmåge (Hydrocoloeus minutus)


>> Galleriet >> Dværgmåge >> Måger & terner >> Mågevadefugle >> Fugle


Foto/billede af Dværgmåge (Hydrocoloeus minutus)
Dette billede er større end vist her. Klik på billedet for original størrelse (1515 x 1160)


Log på og giv karakter til dette billede | Brug af dette foto | Use of this photo
Tilføj en kommentar
Kommentar fra Benny Kristensen d. 23-08-07 kl. 19:45

...Her er der ikke et øje-tørt! Gråvejret giver detaljer på denne lyse fugl og viseer kontraster og farver så det basker.... Desuden skarp- og så min kæphest; Flugt!

Du har dæleme været rimelig tæt på da den fløj forbi gætter jeg på!

flot, vh/Benny

  

Kommentar fra Jens Stolt d. 23-08-07 kl. 21:01

Ja den er fin. Tæt på og velopløst og ikke papagtig skarp som teler normalt giver. Hvordan det så er gået til.

Men den er for mørk, man kan ikke se øjet, og der er ret meget støj i baggrunden, og nok også i fuglen.

Jeg tror du skulle have oftet lidt dybdeskarphed for lidt mere lys. Lukketiden er perfekt.

 

Kommentar fra Anni & Peter Nielsen d. 23-08-07 kl. 21:32

Tak for jeres kommentarer. Fuglen var vel en 5-6 meter fra mig, og jeg rodede lidt rundt med kameraindstillingerne på det tidspunkt hvor fuglen annoncerede sig selv med et kort, let irriteret "keck". Lyset kom og gik. Så foregik det i luften, så var det på sandbankerne, så i strandsøerne.

Ja, der mangler bestemt både lys og skarphed, det skal jeg være den første til at indrømme. (Anni bad mig faktisk om at slette billedet øjeblikkeligt, da hun så det.)

Til gengæld er jeg lidt betaget af den klejne krop og fuglens charmerende "kækhed", hvis man kan sige det.

Jamen, der er kun én ting at gøre ved det - jeg må af sted igen. Det er jo den klare fordel ved hele tiden at undgå det perfekte - man føler sig stedse motiveret.

vh/Peter

 

Kommentar fra Eigil Ødegaard d. 23-08-07 kl. 22:23

Hej Peter

Er du ikke lidt hurtig til at pive over et udmærket billede her?

Lidt mere tid til efterbehandling kunne sagtens peppe dette billede lidt op og hvis du alligevel syntes det ikke er godt belyst og uskarp så forstår jeg da egentlig ikke hvorfor du sender det afsted i den størrelse (1515 x 1160) mindre kunne jo sagtens vise billedet anstændigt! (jeg bruger sjældent billeder større end 640x480 selv.)

Det er da lidt underbelyst og med masser af fnullermænd men med lidt omhu kan man komme langt. Jeg har tilladt mig at sende dig et eksempel på det på din email hvis den virker....

Eigil

 

Kommentar fra Kim Biledgaard d. 23-08-07 kl. 23:12

Det fotoet især mangler er glimtet i øjet på fuglen. Øjet fremstår bare som en mørk klat - det giver et livløst udseende. Som om der bare er et hul direkte ind i kraniet på fuglen.

Som jeg umiddelbart vurderer lyset på billedet - overskyet, lys baggrund, endnu lysere fugl - så har automatikken i Canonen snydt dig lidt. 2/3, måske 1 blænde ekstra i forhold til kameraets forslag havde nok været det rigtige.

Og så trænger sensoren altså til at blive befriet for nogle gigantiske nullermænd

 

Kommentar fra Stig Linander d. 23-08-07 kl. 23:40

Det manglende glimt i øjet skyldes nok at fuglen er fotograferet i gråvejr. Glimtet i øjet er jo en sol-refleks. Jeg ser det på mine egne fotos - de der er taget i sol har glimt i øjet, de der er taget i overskyet vejr har ikke.

M.v.h.

Stig.

 

Kommentar fra Kim Biledgaard d. 23-08-07 kl. 23:51

Jeg har mange fotos taget i gråvejr, hvor fuglen stadig har glimtet i øjet - der skal bare være noget lys ind på fuglens øje.

I F&Ns galleri kan det ses på de isfuglefotos, jeg har liggende. De er alle taget, hvor fuglen sidder i skygge. Mit foto af den unge Rødryggede Tornskade er også taget i overskyet vejr.

Men det er selvfølgelig nemmest at fange, når solen skinner. Lige præcis Dværgmågen her ser ud til at lide af, at hovedet er i skygge - se den lyse overgump. Der ER altså lys, problemet er lysets retning.

Dermed har jeg ikke sagt, at billedet er dårligt. Det kunne bare være bedre

 
Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondatapolitik | Translator