Forside» I samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus Log ind | Opret profil | Hjælp
fyld
17. november 2019
 

Fiskeørn (Pandion haliaetus)


>> Galleriet >> Fiskeørn >> Glenter, ørne & høge >> Rovfugle >> Fugle


Foto/billede af Fiskeørn (Pandion haliaetus)
Dette billede er større end vist her. Klik på billedet for original størrelse (1024 x 768)


Log på og giv karakter til dette billede | Brug af dette foto | Use of this photo
Tilføj en kommentar
Kommentar fra Kim Lunding d. 28-09-08 kl. 06:59

Dejligt billede og godt at se der er nogen der holder dem i ørene nu jeg selv ikke har tid til det
  

Kommentar fra Ole Hetland d. 28-09-08 kl. 09:52

Tillykke med et rigtig flot billede af fiskeørnen Steen. Flot position og god tegning.

mvh Ole

 

Kommentar fra Steen Højmark-Jensen d. 28-09-08 kl. 21:24

Hej

Tak for de pæne ord om mit billede. Oplevelsen af fuglen så tæt på. Kan jeg desværre ikke overføre til fotoet.

I øvrigt til dig, der konsekvens giver mine billeder karakteren 3. Så synes jeg, at du til lige dette her billede burde begrunde karakteren

mvh steen

 

Kommentar fra Kim Lunding d. 29-09-08 kl. 06:38

Tag det som det det er: en idiot.

Jeg har måske været lidt rundhåndet, men ved hvor svære de er ude ved søen, sammenholdt med at du "kun" - i den sammenhæng - har en 70-300.

Bevares det kunne måske nok være en smule skarpere, men resten er der intet i vejen med.

bortset fra Tossen har du et gennemsnit på 8,8 + en fed oplevelse i tasken.

 

Kommentar fra Ole Hetland d. 29-09-08 kl. 10:08

Hvor ser man egentlig de afgivne karakterer?

Jeg håber ikke det er mig der er "tossen", for så er det en fejl.

mvh Ole

 

Kommentar fra Steen Højmark-Jensen d. 29-09-08 kl. 11:14

Hej Ole

Jeg har ikke dig mistænkt for at have givet karakteren 3. Da det sker næsten systematisk med de billeder, hvor jeg beder om karakter, og hvis det er samme som tidligere gav 0, så er jeg på rette vej her

Man behøver ikke at være "tosse" eller "idiot" fordi man giver et foto lave karakterer. Da karakteren jo også er et pædagogisk værktøj, men uden forklaring kan jeg ikke bruge karakteren 3 til noget

Og jeg vil aldrig give karakterer mellem 0-5 uden en kommentar. Og kan jeg ikke formulerer denne positivt, så springer jeg karaktergivningen over, da ingen karakter, jo også er en karakter, men sådan er vi så forskellige

Oplevelsen af fuglene i deres rette element er fantastisk. Fiskeørnene ved Strødam Engsø er altid en oplevelse (i august var der op til 3 i luften over søen på engang).

Tak til alle - for den flotte modtagelse af dette billede, men jeg tror og ved, at det kan gøres bedre endnu og optimistisk også med en 70-300 eventuelt suppleret med brug af stativ

mvh steen

 

Kommentar fra Walther Toft d. 29-09-08 kl. 20:41

Hej Steen.

Flot billede af Fiskeørnen. Mindst til et 10-tal.

Walther Toft

 

Kommentar fra Søren Langkilde Madsen d. 29-09-08 kl. 20:51

Karaktergivningen er og bliver subjektiv, men et 3-tal for dette billede mener jeg er ude i skoven.

Hvis man går udelukkende efter pixelkvalitet så scorer billedet måske kun 6-7. Hvis man går efter den samlede tekniske kvalitet som farve, lys m.m. så vil jeg snige mig op på et 8-tal.

Hvis man så tager det hele med, nemlig at du har ramt lige prik når fuglen står og muser. Super flot fanget vingestilling. Samlet er er jeg oppe på 9-10 med en fristelsen mod de 11.

Andre vil -- med rette -- kunne vurdere billedet lavere. Men et 3-tal det er ikke seriøst -- rigtigt irreterende -- men bestemt ikke seriøst.

 

Kommentar fra Helge Sørensen d. 30-09-08 kl. 08:26

Hej Steen, billedet er flere niveauer over de andre fuglefotos du har taget, så tillykke med det!

Motivet er godt, rimelig tæt på, fanget i den rigtige vingestilling, og med et godt lys først og fremmest uden irriterende slagskygger.

Meen - billedbehandlingen er mindre god, og det trækker ned. Du har lavet for tæt udsnit, og det kombineret med at du ikke har anvendt støjfjerning giver en meget støjende baggrund. Derudover kunne billedet godt bruge lidt mere kontrast, således at fiskeørnen bliver rigtig hvid visse steder og himlen får en mere blå farve. Endeligt virker det som om du bruger en uhensigtsmæssigt sharpenings-teknik, da billedet fremstår lidt uldent.

Som det fremstår her har jeg givet billedet 7, men med bedre billedbehandling på det samme billede kan karakteren sikkert godt forhøjes 1-2 på skalaen.

mvh.

Helge

 

Kommentar fra Keld Skytte Petersen d. 30-09-08 kl. 08:47

Hej Steen.

Det med billedkvalitet, har før været oppe her på siden, hvornogle mente at mange billeders kvalitet, simpelthen var for ringe til at være på siden, en opfattelse jeg personlig ikke deler, udover hvor fotoet simpelthen er så dårligt at man ikke kan se hvad der er motivet.

Det er jo sådan at vi alle starter et sted, de første "pletskud" er nærmest gode uanset udseende, bare det at have fanget hvad man ønskede er jo en sejr i sig selv, MINE første skud af Isfugl, lignede noget der var løgn, det er stadig svært at ramme det et tidspunkt hvor fotoet siger pang, men det er jo dejligt at have noget at stræbe efter.

Med hensyn til dine fotos, så ser man tydeligt at du arbejder hårdt med bla. Fiskeørnene, jeg føler næsten hvordan du har det når skuddet kommer i kassen, det er jo vildt dejligt, selvfølgelig er der altid et eller andet der kunne være bedre, hvis vi bare kunne lave perfekte skud hver eneste gang, ja så var der jo heller ikke noget at stræbe efter, og hvor bliver det spændende så af.

Steen jeg syntes du tager mange fine billeder,og det er ihvertfald ikke mig der har givet det bundkarakter.

Keep up the good work

 

Kommentar fra Michael S. Jensen d. 30-09-08 kl. 08:58

Hej Steen

Har du en begrundet mistanke om, at en bestemt bruger konsekvent giver dine billeder 00 eller 03, bør du sende en mail til webmaster, hvori du linker til dette og andre billeder, hvor du mener, det er galt.

Har du ret i din antagelse, tangerer det chikane og det kan selvfølgelig ikke accepteres.

Mvh Michael

 

Kommentar fra Per Christensen d. 30-09-08 kl. 09:11

det er mig der har givet 3 tallet, og det er fordi jeg syntes at det er meget uskarpt.

for mig er kriteriet for et godt fuglebillede at det er skarpt, medmindre der er tale om et dokumentationsfoto af en usædvanlig art.

mvh.per

 

Kommentar fra Michael S. Jensen d. 30-09-08 kl. 10:01

Hej Per

Det vil sige, du mener, dette billede er utilfredsstillende og meget mangelfuldt (jf. vejledningen for karakterer ved afgivelse af 03)?

Kriterierne for bedømmelse af billeder er også at finde i vejledningen og der fremgår det bl.a., at skarphed kun er et af flere evalueringspunkter.

Selv på min aldrende bærbar-fladskærm, kan jeg sagtens se, at Steen endnu ikke er fuldt på højde med de bedste naturfotografer på F&N, men 03 er altså en meget lav karakter.

Mvh Michael

 
Klik her for avanceret søgning i observationerne


Om www.fugleognatur.dk | Indhold | Vilkår | Kvalitetssikring | Hjælp | Retningslinier | Ordforklaring | Persondatapolitik | Translator